Zon, zee & prachtige plaatjes

Als je denkt aan vakantie dan denk je al snel aan een kristalheldere, azuurblauwe zee. Wegdromen met de zon op je gezicht en het geluid van de zee op de achtergrond. Fotograaf Jeroen Berends komt nog wel eens op mooie plekjes en legde de zeeën van de wereld in al hun schoonheden vast op beeld. Vakantie!

Wie langs de Cabo Sao Vincente, het meest zuid-westelijke puntje van Europa vaart, zal boven op de rotsen visser mannen zien staan. Op het randje van de kliffen vissen zij bij goed en slecht weer. Soms met gevaar voor eigen leven klauteren mannen van tussen de 30 en de 80 naar punten waar zij denken de meeste vis te kunnen vangen.
Martha’s Vineyard is het vakantie eiland van the rich and famous van de Amerikaanse democratische partij. De Kennedy’s, de Clintons en de Obama’s kwamen of komen er allemaal regelmatig. Maar ook Hollywoodsterren als Lady Gaga, Oprah en Jim Carrey worden er gespot. Zij zullen ongetwijfeld hun eigen boot nemen maar de gewone sterveling pakt deze veerboot vanaf cape cod.
De Royal Clipper, het grootste en snelste zeil-cruiseschip ter wereld hier gelegen voor de Amalfi kust in Italië.
Voor wie naar Aruba reist, ga eten bij de Flying Fisbone. Met je voeten in het zand geniet je daar van de mooiste zonsondergangen.
Montenegro is wat mij betreft een van de meest onderschatte bestemmingen van Europa. Het landschap wordt voor een groot deel bepaald door het meest zuidelijk gelegen fjord van Europa. Deze vormt de baai van Kotor. Als het klimaat niet zo aantrekkelijk was geweest, zou je je meteen in Noorwegen wanen. Dit fjord vormt de baai van Kotor waar je allerlei mooie steden en bijzondere eilandjes vindt.