Waanzinnig vriendelijke mensen, bizarre landschappen, sprookjesachtige bouwwerken, bruisende steden, heftige confrontaties met mijn eigen onuitgesproken vooroordelen, heerlijk eten, humor en de mooiste mensen die ik ooit gezien heb. Ik ben verliefd op Iran.

Op 24 juni vertrok ik speciaal voor het herfstnummer van LEVEN! magazine met mijn zus naar Shiraz voor een reis die we samen met het Utrechtse Dimsum Reizen hadden uitgestippeld. De algemene reacties wanneer we onze reis aankondigden varieerden van ‘oeh, spannend!’ en ‘Iran? Hoe kom je daarbij?’ tot ‘is dat niet gevaarlijk?’ en ‘daar zou ik nou nooit aan gedacht hebben’. Allemaal gedachtes die wij ook hadden. En dat is nou precies het probleem. Het wordt tijd dat daar verandering in komt en ik hoop van harte dat ik daar, in ieder geval binnen Utrecht, een kleine bijdrage aan kan leveren.

Onze bijzondere reis begon in Shiraz en Persepolis en ging verder naar Yasuj, Koohrang, Isfahan, Kashan en eindigde dankzij een gecancelde vlucht met een heerlijke avond in Teheran. Van het oudste hotel van Iran tot aan een overnachting in een tent bij de Bakhtieri nomaden.

Je kunt het hele artikel lezen in het magazine.

www.dim-sum.nl