Het Vak: Hetty van Ee

Je beroep is de ruggengraat van het leven, meende filosoof Friedrich Nietzsche. Bekende en minder bekende mensen vertellen over hun bijzondere werk of hobby en over hun leven in de Utrechtse regio. Hoeveel ruggengraat hebben deze professionals? 

Naam: Hetty van Ee
Leeftijd: 57
Eerste baan: junior consultant bij Wang Nederland
Beroep: CEO bij ORMIT
Woon- en werkplaats: Bilthoven en de Bilt
Burgerlijke staat: samenwonend (40 jaar verkering ☺)
Grootste overtuiging: geluk is te sturen door je te ontwikkelen op levensvaardigheden
Tip voor de mensheid: niet generaliseren
Fotolocatie: bij ORMIT

Eigen baas
Sinds 2010 is ORMIT verzelfstandigd na de Management Buy Out van Ordina en ik ben toen mede-eigenaar geworden. Het voelde ook daarvoor al alsof ik “eigen baas” was in de aansturing van onze organisatie, het verschil is niet zo groot. Ik heb altijd fantastische banen gehad en voor mooie organisaties gewerkt. Wat er nu nog fijner is dan in alle banen voorheen, is dat ik het werk bij ORMIT echt zingevend vind. Het is immers fantastisch om goede leiders af te leveren aan de maatschappij.

Talent en ontwikkeling
Onze core business is talent- en leiderschapsontwikkeling. We nemen afgestudeerde academici aan die de ambitie en het talent hebben om goede leiders te worden. Dan gaat het om mensen met de juiste instelling, motivatie, kennis, eigenschappen en vaardigheden. Ons assessment is bijzonder en onze ontwikkeling ook. Persoonlijk leiderschap en levenskunst zijn de rode draad. Zo ontwikkelen we jonge leiders die het beste uit zichzelf en anderen weten te halen en daarmee het verschil maken.

Bevlogenheid
Het valt onze participanten (klanten) echt op dat we na twee jaar bevlogen jonge leiders afleveren die met hoofd en hart aansturen. Zij zijn daar enthousiast over en ik ben er trots op dat we dat voor elkaar krijgen. Ik geloof erin dat bevlogen mensen net dat stapje extra zetten. Wij bereiken dit door de coaching, de opleiding en door het goede voorbeeld te geven aan de talenten die wij ontwikkelen.

Inspiratie
ORMIT’ers zijn jong, maar toch leiders waar je zelf voor zou willen werken. Mensen die inspireren en die weten dat bevlogen, gelukkige medewerkers bijdragen aan goede samenwerking en daardoor de kwaliteit van het werk, waardoor klanten tevreden zijn en een goed financieel resultaat een logisch gevolg is.

Utrecht
Ons bedrijf vind je in een prachtig pand op de Dorpsstraat 85 in De Bilt. Zelf woon ik in Bilthoven. Een heerlijke plek om te wonen en vlak bij Laren, Amsterdam en Utrecht waar ik graag winkel, naar musea en theater ga en vrijwel alle leuke restaurants wel ken omdat ik daar met René (bijna 40 jaar partners), met vrienden en ook zakelijk graag kom.

Levenskunst
Ik heb een lekker vol leven, want naast mijn werk heb ik veel leuke afspraken. Ik kom tijd tekort, maar zou niet minder willen werken. Mijn werk is een belangrijk onderdeel van mijn geluk. Als je de juiste baan hebt en als je je talenten kunt benutten dan is werk niet iets dat “moet”, maar iets waar je van geniet. Zo werkt dat voor iedereen en dat is nu precies wat we bij ORMIT uitdragen. Bewust leven en keuzes maken noem ik levenskunst. We zien dat ORMIT’ers met alles wat ze al weten na hun mooie studies juist persoonlijk leiderschap en levenskunst als meest waardevol onderdeel van hun ontwikkeling zien.

Vrouwen
In de media wordt veel gesproken over meer vrouwen aan de top. Ik ben daar sinds jaar en dag een groot voorstander van. Daarom is het goed dat we veel vrouwen aannemen, er komen er door de jaren heen net iets meer vrouwen door het assessment dan mannen. Dat is na twintig jaar strenge selectie (en dus duizenden afgestudeerden die door het assessment van ORMIT zijn gegaan) toch een grappig en mooie wetenswaardigheid!