Ambacht bij Hall of Frame

Net als bij kleding het geval is, bestaan er in de brillenmode ook één-seizoens brillen. Ze zijn vliegensvlug ontworpen en vrijwel volledig machinaal gemaakt van goedkope materialen. Gelukkig zijn er ook brillenmerken waarbij ambachtelijkheid voorop staat. En die koop je gewoon hier in Utrecht.

De ontwerpen zijn afgewogen, de grondstoffen zijn van de hoogste kwaliteit en de monturen worden met de hand gemaakt. Hall of Frame in hartje centrum heeft bijvoorbeeld de merken Suzy Glam en Eyevan7285 in haar collectie. Beide merken zijn zo speciaal omdat ze nog volledig handmatig tot stand komen.

Van niets naar iets

Bij het Nederlandse merk Suzy Glam komt er geen computer in de buurt bij het vormgeven van een nieuw model. Susanne Klemm, naamgeefster van het merk, begint ieder ontwerp ‘from scratch’ en wel gelijk in acetaat. Met een idee in haar hoofd modelleert ze met een vijl een nieuw model rechtstreeks op een gezicht. Zo ontstaan er brillen die driedimensionaal zijn: vanuit elke hoek ziet het ontwerp er interessant uit. Bovendien is het de manier om een goed draagcomfort te creëren.

Dat maakt de brillen van Suzy Glam tot moderne klassiekers: het zijn sterke ontwerpen die op veel gezichten passen.

Japanse meesters

De monturen van het Japanse Eyevan7285 worden in Sabae in het Fukui gebergte gemaakt. Van oudsher richtten de mensen zich daar op ambachtelijk werk om zo de lange sneeuwrijke winters door te komen. Echte meesters in hun vakgebied maken een voor een in niet minder dan vierhonderd (!) handelingen de mooiste brillen. Het acetaat en titanium dat gebruikt wordt is ook Japans en daarmee van de hoogste kwaliteit.

Wie een bril van Eyevan7285 draagt, draagt een kunstwerkje, geen wegwerpbril.

Benieuwd naar het productieproces? Op de website van Eyevan7285 kun je een video bekijken.

Hallf of Frame
Korte Jansstraat 1, Utrecht
T 030 234 31 33

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *